School voor expressieve aanbidding.

Les III

Voor de derde keer rijd ik op vrijdagavond naar IJsselmuiden. De derde les al weer. Gaat snel. De avond ook. De dag erna geef ik een workshop bijbeljournaling op een vrouwendag in Zutphen.  

Een vrouwendag. In de vrijgemaakte kerk. Goed georganiseerd. Samen met de evangelische gemeente in Zutphen. Leuk om al die vrouwen  uit verschillende filialen bij elkaar te zien. Oude bekenden te spreken of alleen maar te zien. Soms zijn er ietwat, euhh….bijzondere momenten. Tijdens de samenzang krijg ik de bijna onbedwingbare neiging om te willen dansen. Zeker na de expressie les van de vorige avond. Ik kies er voor om me aan te passen aan de omgeving. De indianendans die we de vorige avond op de expressieschool gedanst hebben houd ik voor me. Dat lijkt me beter. Gelukkig heb ik mijn verbeelding. In gedachten leef ik me uit. Ik zie mezelf met enorme vlaggen in de weer. Heerlijk!

Aan het eind van de dag krijgen we een leuke ‘goodiebag’ mee naar huis. Er zitten allerlei leuke dingen in. Gezellig zo’n leuk gevuld tasje. Er zit ook een vaderhartkaartje in. Je kan deze kaartjes vinden op www.vaderhart.nl Ik heb er al meer dan één en ik bewaar ze zorgvuldig. Elke keer als ik zo’n kaartje krijg is het raak. Zo bijzonder. De juiste uitspraak op precies het goede moment.  Altijd passend bij het proces waar ik op dat moment doorheen ga.  Toeval? Ik denk het niet.

Dit stond er op het kaartje van gisteren: ‘Dans met mij als de pijn zo hevig is. Dans met mij wanneer ik jouw wonden schoonmaak en voorzichtig verzorg. Dans, dans en kijk naar mij. ……… Het komt diep binnen. Bijzonder!

Vrijdagavond, tijdens de les, ging het hier ook over. Door te kiezen om te dansen (voor het aangezicht van God), in wat voor situatie je ook bent en hoe je je ook voelt, verandert er iets. Je zet dingen in beweging in de geestelijke wereld. Door letterlijk in beweging te komen verandert je leven. Je kan de situatie waar je in bent met andere ogen bekijken. Vrijdagavond voelde ik dat door het te doen. Het is niet zo dat ik tijdens de expressieschool veel nieuwe dingen leer. Het meeste weet ik al wel. Maar weten en echt écht diep van binnen weten zijn twee verschillende dingen. Vrijdagavond voelde ik het. Gistermiddag de bevestiging door het vaderhart-kaartje. Ik ben weer een stukje dieper gegaan…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top