School voor expressieve aanbidding.

Les II

‘Eyes to see.’

De vorige keer schreef ik over de spiegel. Confrontatie. Voor de tweede keer rijd ik naar IJsselmuiden. Als iedereen in een kring op de grond zit beginnen we met een rondje. Hoe ging het de vorige keer? ‘Nouhou, die spiegel was wel een dingetje’ zei ik. Ik heb het nog niet gezegd of van meerdere kanten wordt me verzekerd dat het een balletspiegel is. Die laat je altijd dikker lijken. Want balletdanseres zijn aaaaaaltijd zo, met de nodige handgebaren erbij. Enorm, bijna onmogelijk, slank dus. Ik moet lachen. Grappig.

Georgine zegt: ‘je hoeft nog niet in de spiegel te kijken. Later wel, maar dat komt nog. Als je niet wilt kijken, kijk je gewoon niet.’ Op de terugweg in de auto denk ik daar verder over na. Hm, misschien is dat toch wel een dingetje. Blijkbaar is er iets in mij dat vind dat het ‘the hard way’ moet. Niet zeuren. Niet aanstellen. Er gewoon dwars doorheen.

Gek is dat…. ik geloof dat mensen vaak meer tijd nodig hebben dan ze gegeven wordt. Vaak krijg ik juist die mensen op mijn pad die een langere adem nodig hebben. Ik mag een fase van hun leven met ze meelopen. Ik geef ze de tijd. Zet ze niet onder druk. Geweldig om mensen tot rust en tot bloei te zien komen. Maar ik zelf….. blijkbaar geldt wat ik geloof niet voor mij.

Langzaam dringt het tot me door dat ik best iets liever mag zijn voor mezelf. Gisteravond meteen in de praktijk gebracht. Niet mezelf forceren omdat ik vind dat dat moet. Gewoon meedoen en dingen laten gebeuren. Terwijl ik dat doe, gebeuren er genoeg andere confronterende dingen. Daarover later meer.

Nu, nog even nadenkend over gisteren, besef ik dat het gisteravond al een beetje anders ging dan de eerste keer. Door minder bezig te zijn met mijn idee van wat moet, kan ik meer bezig zijn met de muziek, het ritme, voelen, samen lol hebben. Ik kan meer genieten van het moment. Wat is het toch heerlijk om uit alle macht te dansen voor ‘het aangezicht van de Heer’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top