School voor expressieve aanbidding.

Deel I

Januari 2018. Op een avond reed ik voor het eerst naar IJsselmuiden. De eerste les op de school voor expressieve aanbidding van Georgine Hartnack. Vlaggen, dansen, expressie. Heel gaaf!

Deze school stond al een paar jaar op mijn verlanglijstje. Maar nooit zette ik de stap om het ook echt te doen. Vind mezelf nou niet meteen het type danseres. Die horen er mooi, slank en sierlijk uit te zien en te bewegen. En ik…….nou ja laat maar…..

In september 2017 ging ik naar Frankrijk. Een week georganiseerd door stichting Fathers Royal Love. Het thema van deze week: ‘uitstappen in zoon(dochter)schap’. Een bijzondere, uitdagende week vol persoonlijke overwinningen en herstel. Na die week heb ik me toch ook maar opgegeven voor de expressieschool. Maar af en toe slaat de twijfel weer toe. Waarom wil ik dit ook maar weer….?

Gisteravond. Het is zo ver. Om een uur of 7 stap ik in de auto richting IJsselmuiden. Een uurtje rijden. In het donker. De gymzaal vind ik zonder moeite dankzij miep. Nietsvermoedend loop ik de zaal binnen. Wat zie ik daar? Precies. Een enorme spiegel! Nee!!! Iets in mij vindt dit afschuwelijk. Maar in een paar seconden besluit ik, wat er ook gebeurt, ik ga de confrontatie aan. Gewoon kijken dus. In die spiegel. Naar mezelf. Zo gezegd, zo gedaan.

Wat ik zie tijdens de les bevalt me niet. Maar ik word regelmatig geraakt tijdens de les. Door het onderwijs, het bewegen, het dansen, de vlaggen en de kleuren. Ondanks dat het best lastig is weet ik dat het goed komt. Dit is gewoon weer een stapje, op weg naar nog meer vrijheid! Volgende keer meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top